dimarts, 3 de febrer del 2009

El Gran Wyoming

Per tema d'horaris, i a faute de mieux, solo mirar molts cops el programa de La Sexta "El Intermedio", que comença El Gran Wyoming amb una de les seves frases enginyoses: "Ya conocen las noticias. Ahora les contaremos la verdad".


Tot i que el format del programa ja comença a grinyolar una mica, alguna de les col·laboradores ja estan una mica massa vistes i no donen per gaire més (llegeixi's Usun Yun), o alguna de les situacions resulten cansines per repetides (l'assetjament amorós a Tais Villas), el cert és que és un espai amb certa frescor, graciós, crític amb una mica de mala llet, uns minivídeos divertidíssims i, sobretot, que sap riure's d'ell mateix, cosa que li dóna una gran força i invulnerabilitat. Fins i tot tenien (el trobo a faltar) un espai setmanal on recollien els insults més grollers i ferotges que li dirigien al Wyoming ("Todo sobre mi madre", es deia), sense intentar mai rebatre'ls sinó portar-los a l'extrem de l'absurd.


La seva ideologia esquerrana (de la que ells mateixos se'n riuen) ha fet que s'hagin convertit en una de les dianes preferides dels mitjans més conservadors. Però tenen la gran dificultat que ell mateix és qui se'n riu del seu suposat suport a Zapatero, o de les esbiaixades crítiques a l'Església Catòlica, ja que ningú li pot retreure que se'n riu igualment de les creences islàmiques (cosa que gairebé ningú més no és capaç de fer, per cert).


La qüestió és que ahir ens van proporcionar un dels millors moments de la televisió dels últims temps. Resumeixo: fa temps que es critiquen mútuament amb un programa del canal "Intereconomía". Bé, aquests els insulten i ells, de forma intel·ligent, eleven els insults a la màxima expressió fins arribar a l'absurd. Doncs es veu que "algú" va filmar amb una càmera oculta (com d'un mòbil) una enorme bronca del Wyoming a una pobre becària, on la menyspreava i li deia de tot. "Algú" ho va penjar al Youtube. I els d'Intereconomía, llestos ells, ho van presentar com una "exclusiva mundial" (!) per tal de demostrar la mena de gentussa que és el Wyoming. Doncs aquest, d'una forma increïblement astuta, ahir va demostrar que TOT VA SER UN MUNTATGE!! Van deixar per terra la professionalitat dels periodistes d'aquell programa conservador, ja que en cap moment es van preocupar de saber la veracitat, autoria, autenticitat d'aquella filmació, ni van contrastar cap informació amb ningú. Hi van caure de quatre potes, vet-ho aquí.


No sé com respondran, però ho tenen magre. L'engany va ser molt evident i n'hi ha per posar-se vermell. Li diran de tot, intentaran desprestigiar-lo, etc., però l'enginy del Wyoming ens ha deixat un altre moment impagable. Gràcies, va valdre la pena.

4 comentaris:

Els del PiT ha dit...

Vaig escoltar l'esbroncada per la ràdio i semblava molt real, aquest paio és un crack!
No he vist mai sencer aquest programa del Wyoming que dius, només algun trosset, potser faré un esforç (connectaré la tele...).
Tampoc he vist Intereconomia des que vaig descobrir que tot era caspós, castís, ranci...

Jordi ha dit...

Sí, sí, de debò Sergi, es mereixia un Goya!! Fantàstic!

Unknown ha dit...

Un 10 pel Wyoming!
I d'Intereconomia...millor no parlar-ne!

Dani ha dit...

Ja han començat a ploure-li crítiques, però per mi, la veritable badada és no haver contrastat la veracitat del video. Això és el que hauria d'haver fet un bon periodista, i en canvi, els d'Intereconomia es van llançar com gossos famèlics a "l'exclusiva". Me n'alegro molt, del ridícul que han fet!