dimecres, 11 de juny del 2008

Per excel·lència

Ho vaig sentir ahir a les notícies d'una TV espanyola: "Vuelve Hulk, el superhéroe más verde; por su fuerza y capacidad de lucha, el superhéroe por excelencia!"

Renoi! D'on els han tret, aquests redactors?? Que Hulk és fort? Sí. Que és verd? Sí. Però...

Ara bé, si m'han de dir algun que sigui el superheroi per excel·lència, no me'n puc imaginar cap altre més allunyat d'això que el senyor Hulk. Només cal haver fullejat algun dels seus còmics. Hulk no té moral, no entra dintre dels seus esquemes ajudar la gent. Només es vol protegir, defensar, fugir, de la forma més primitiva possible, sense tenir en compte si en el procés algú resulta ferit. Una mena de bestiola, ve-t'ho aquí. Obvio aquells capítols de la sèrie on, després de molts anys i molts experiments, i suposo que perquè el personatge no donava gaire més de si, a algú se li va ocórrer dotar-lo d'intel·ligència i adscriure'l als Avengers, com també se'ls ha acudit canviar-li el color, la personalitat, etc. però aquest no era el Hulk de veritat, l'original.

Senyors redactorets dels diaris i televisions: deixeu-vos estar de frases tòpiques que col·loqueu a per tot i féu cas del que us van ensenyar a primer any de la facultat: per informar, primer heu d'informar-vos.

Per cert, si voleu un heroi per excel·lència, ni tan sols us serviria Spiderman: anéu a buscar Superman directament. De res.

2 comentaris:

Dani ha dit...

Doncs quan vegis el "superheroi" que acabem de subtitular... "Hancock", alcohòlic i maleducat. I protagonitzat per en Will Smith. Apa.

Jordi ha dit...

Ah, sí, vaig veure'n un reportatge. Promet, la cinta. Realment, hi ha un punt fosc en les batalles de superherois: qui paga tota la destrossa? Hi ha pòlisses que ho cobreixin? Crec que a Hancock s'ho plantegen, per fi...