divendres, 4 d’abril del 2008

Impresentable!

Aquests d'El Periódico no sé on han estudiat periodisme, o bé on tenen desada l'ètica professional (dic desada perquè és evident que no la fan servir).

Amb tal de fer un titular explosiu no dubten a manipular, tergiversar, treure de context o simplement mentir sobre el contingut real d'allò que volen exposar (que ni tan sols és notícia). I si no, fixeu-vos en aquest article d'avui:




Com que m'ha sobtat molt que un psicoanalista "diagnostiqui" una cosa així a distància en un llibre de semi-ficció, he consultat una mica les fonts. La veritat és que "borderline" no ho diu per enlloc, en la ressenya del llibre en què es basa la suposada notícia. I si no, consulteu el resum de la pròpia editorial:




No sé si la tal Imma Fernández que signa l'article sap què vol dir "borderline". Tampoc sé si s'ha llegit el llibre (jo no) i només s'ha quedat amb aquesta única paraula de tot (i que és molt més sucós) el que s'hi apunta en el relat. El que sí sé és que m'ha semblat una veritable indecència com a titular. Un cop més un exemple de l'impresentable estil de "periodistes" sense escrúpols.


Si us plau, respecteu una mica la integritat dels mites.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the GPS, I hope you enjoy. The address is http://gps-brasil.blogspot.com. A hug.

Dani ha dit...

Ni cas!
El periodisme, en alguns casos, fa veritable fàstic, sembla que siguin una revista del cor.
Potser la senyora (o senyoreta) Imma Fernàndez s'ha quedat més tranquila creient-se i intentant fer creure que la Marilyn era borderline. Quina llàstima.