dilluns, 9 de juliol del 2007

El retorn de l'aventura

No em fa cap vergonya treure'm el barret dvant del més gran dels taumaturgs actuals: Steven Spielberg. Aquest senyor ha estat capaç de trobar temàtiques de gran ressó (que figuren en l'imaginari col·lectiu com a mitologies modernes occidentals: taurons gegants, dinosaures, extraterrestres, el desembarcament de Normandia, la fi de l'esclavatge als EUA, l'holocauste jueu...) i els ha presentat amb la força tremenda del cinema emprant una magnífica capacitat tècnica i un domini dels recursos del guió realment espectaculars. Sé que, per a un cinèfil mínimament culte, les seves obres aporten poc des del punt de vista de la creació psicològica de personatges, d'abordatge dels grans interrogants de l'existència, etc., però això seu és pur espectacle, i fet amb gran mestratge.

I ara, torna amb el més divertit dels últims aventurers, completant una saga que tant de bò acabi aquí, per raons púrament biològiques. A més, un Indy fill (o nét) ja no seria el mateix.

The Man With The Hat is Back


1 comentari:

Dani ha dit...

I les ganes que tinc que s'estreni la nova del senyor del barret! Això no treu que pugui agradar Godard o Bergman, clar. Si ho veiem tal com és, entreteniment pur, hem de reconèixer que ho fa bé. Ara, si intentem comparar-lo amb altre tipus de cinema, anem malament. La finalitat d'Spielberg i la de Godard és diferent; per tant, no cal comparar-los.